Wednesday, 11 April 2018

3 Cara Untuk Mengatasi Jeragat Degil Dengan Berkesan


Hai pada entry lalu Cheryl ada kongsikan cara untuk mendapatkan kulit selembut bayi dengan melakukan rutin penjagaan muka yang betul setiap hari. Mahu tahu macamana? Boleh baca info lanjut di sini ya " Rutin Penjagaan Muka Yang Betul"

Hari ini pula Cheryl akan kongsikan 3 Cara Untuk Mengatasi Jeragat Degil Dengan Berkesan. Sebelum kita baca tips ini jom kita ketahui dulu apa sebenarnya jeragat ini.

Cara Untuk Mengatasi Jeragat Degil Dengan Youth - Pengedar Bebas Shaklee 0149517442

Apa itu jeragat?

Jeragat ialah tompok-tompok kecil yang berwarna lebih gelap daripada kulit kita sendiri. Ianya menyebabkan tona kulit kita kelihatan tidak sekata. Lebih gelap warna kulit kita, maka warna jeragat juga akan semakin hitam. Jika kita miliki muka yang cerah maka jeragat akan berwarna coklat.

Apabila umur semakin meningkat makan jeragat juga akan semakin "meluas" pada bahagian muka kita. Sekarang kita sudah tahu apa itu jeragat, sekarang jom kita lihat apa langkah yang boleh kita lakukan untuk mengatasinya.

3 Cara Untuk Mengatasi Jeragat Degil Dengan Berkesan


1. Anti-oksida

Cara Untuk Mengatasi Jeragat Degil Dengan Suplemen Shaklee - Pengedar Bebas Shaklee 0149517442
Buah atau sayuran yang mempunyai kandungan antioksida yang tinggi ialah Beta-Carotene, Vitamin C dan Vitamin E.

Radikal bebas boleh menyebabkan kerosakan kulit kita hingga menyebabkan terjadinya jeragat. Antioksida pula boleh membantu melawan radikal bebas untuk mengelakkan sel kulit kita daripada rosak.

Antara kebaikan anti-oksida ini kepada kita ialah membantu menghalang pengurangan kolagen dalam badan kita. Antioksida juga membantu untuk mengekalkan kulit kita sentiasa tegang, cerah dan segar.

Cara Untuk Mengatasi Jeragat Degil Dengan Youth - Pengedar Bebas Shaklee 0149517442
Buah beri adalah salah satu buah yang tinggi dengan antioksida.

Buah beri dan strawberi merupakan contoh buah-buahan yang tinggi dengan kandungan antioksida.

2. Protein 

Protein membantu untuk mengurangkan kesan hitam akibat daripada kulit mati semasa terjadinya jeragat. Apabila badan kita kekurangan protein makan ataupun tidak mendapat jumlah protein yang cukup maka kesan jeragat juga sukar untuk diatasi. 
Cara Mengatasi Jeragat Dengan Berkesan Dengan Set Kulit - Pengedar Bebas Shaklee 0149517442
Protein soya yang selamat dan non-Gmo boleh kita jumpa di ESP Shaklee.

Untuk mendapatkan kulit yang cantik, kita haruslah mengambil jumlah protein yang cukup untuk membantu dalam menghasilkan sel kulit yang baru. Hati-hati dalam memilih sumber protein ya. Pastikan sumber protien anda adalah Non-Gmo.

Mencari sumber protein yang selamat? Cuba baca disini "Sumber Protein Yang Selamat Untuk Kulit Kekal Gebu"

3. Produk Penjagaan Muka Yang Berasaskan Tumbuh-Tumbuhan


Penjagaan luaran kulit kita juga amat penting setelah dalaman kulit kita terjaga. Pemakaian produk penjagaan muka yang berasaskan tumbuh-tumbuhan sangat digalakkan untuk menghilangkan jeragat dengan lebih berkesan.

Cara Mengatasi Jeragat Dengan Berkesan Dengan Set Kulit - Pengedar Bebas Shaklee 0149517442
Skincare Shaklee adalah 100% Vegan. Inilah tumbuh-tumbuhan yang ada dalam skincare YOUTH tu.

Mahu cari produk yang 100% Vegan? YOUTH kan ada. Skincare revolusi terbaru ini sangat sesuai untuk digunakan oleh semua termasuklah ibu yang sedang mengandung juga.

Masih risau jika skincare ini tidak sesuai untuk kulit anda? Jangan risau sebab YOUTH memang dicipta untuk semua jenis kulit tanpa mengira kulit berminyak, kulit atau gabungan kulit. Youth memang untuk anda.
Cara Mengatasi Jeragat Dengan Berkesan Dengan Set Kulit - Pengedar Bebas Shaklee 0149517442
Muscadine Grape merupakan salah satu bahan yang terdapat dalam skincare YOUTH.

Ingin tahu lebih lanjut tentang YOUTH Skincare? Boleh baca disini Skincare 100% Vegan. Banyak yang memberi feedback positif tentang skincare ini. Maklumlah ia bertindak seawal 7 hari, sangat best dan recomended untuk semua.

Selesailah sudah perkongsian Cheryl hari ini. Jeragat boleh diatasi dengan pemgbilan makanan yang mempunyai kandungan antioksida yang tinggi dan juga protein. Tidak lupa juga produk penjagaan muka yang membantu mengatasi jeragat degil. 

Skincare YOUTH bukan sahaja membantu merawat kulit dari dalaman tapi juga dalaman kulit kita. Special kan? 

Semoga entry Cheryl kali ini bermanfaat kepada kita semua. Jumpa lagi di next entry! 

Love, Cheryl JohnnyTrusted Shaklee Independent Distributor