Thursday, 26 April 2018

3 Punca Period Tidak Teratur Dan Cara Untuk Mengatasinya Dengan Berkesan

Masalah period tidak teratur ini merupakam salah satu masalah yang sering dialami oleh para wanita. Ianya akan mempengaruhi peratusan untuk hamil menjadi rendah.

Sebab itulah sangat penting untuk setiap wanita untuk mengetahui punca-punca berlakunya masalah ini agar di masa hadapan kita boleh mengelakkanya daripada berlaku.

Terdapat banyak punca sebenarnya period tidak teratur ini, namun hari ini Cheryl hanya akan kongsikan 3 punca sahaja. 

3 Punca Period Tidak Teratur Terjadi


1. Hormon Tidak Stabil

Hormon tidal stabil ini selalu dialami oleh para wanita pada awal 20an. Ianya berlaku disebabkan oleh kitaran waktu haid yang tidak matang. Namun begitu, ia masih boleh pulih secara semulajadi. 

2. Tekanan hidup atau Stress

Tekanan yang dialami dalam kehidupan seharian juga boleh mempengaruhi ketidaksuburan wanita yang seterusnya menyebabkan kitaran haid menjadi tidak normal.

Sama seperti perkongsian geng bisnes Shaklee, beliau juga menghadapi stress sehingga menyebabkan beliau tidak datang bulan selama beberapa bulan sebelum mengamalkan GLA Complex fan juga Vivix.

3. Obesiti 

Keseimbangan hormon estrogen di dalam badan kita akan terganggu apabila kita mempunyai berat badan yang berlebihan yang seterusnya menjurus kepada masalah period tidak teratur.

Saya juga senang untuk kongsikan kisah kawan saya yang juga tidak mengalami period selama 7 bulan hanya kerana beliau memiliki berat badan yang berlebihan. Lihat betapa pentingnya untuk kita sentiasa menjaga berat badan kita agar period kita tidak terganggu kitarannya.


Cara Untuk Mengatasi Period Tidak Teratur


Untuk memastikan kitaran haid kita sentiasa teratur, kita haruslah belajar untuk mengawal stress kita. Pastikan berat badan kita ideal dan BMI normal.

Selain itu juga, amalkan pemakanan dan gaya hidup yang sihat. Akhir sekali, Cheryl juga sarankan untuk mengamalkan pengambilan suplemen untuk menyokong gaya hidup kita.

Antara suplemen yang Cheryl sarankan ialah GLA COMPLEX dan juga VIVIX.

1. Gla Complex membantu untuk menyeimbangkan hormon kita agar ianya stabil. Bukan itu saja tau, ianya juga membantu untuk  memperbaiki simptom PMS ataupun period pain.

2. Vivix juga yang tinggi dengan antioksidan membantu untuk menghapuskan radikal bebas yang ada dalam badan kita. Untuk pengetahuan kuta, radikal bebas juga salah satu penyebab kitaran haid tidak teratur. 

TESTIMONI PERIOD LEBIH TERATURPengedar Shaklee Sabah - 0149517442
Masalah period 3 kali sebulan selesai 😍

Pengedar Shaklee Sabah - 0149517442
Gla complex bantu memperbaiki kitaran haid.

Ada dua cara untuk mendapatkan produk Shaklee ini. Cara pertama adalah melalui pembelian E-Sell. Boleh klik gambar untuk membuat pembelian dengan sendiri
Hubungi 0149517442 atau klik link ini http://CherylJohnny.wasap.my ke whatsapp saya.Love,Cheryl JohnnyTrusted Shaklee Independent Distributor

No comments:

Post a Comment