Wednesday, 18 April 2018

Jenis-jenis Jeragat dan Cara Untuk Mengatasinya Dengan Selamat Dan Berkesan

Hai semua. Hari ini Cheryl akan kongsikan cara untuk kita atasi masalah jeragat dengan mengamalkan suplemen Shaklee. Cheryl juga ada kongsikan 3 cara lain untuk mengatasi jeragat degil di sini " 3 Cara Untuk Mengatasi Jeragat Degil" Boleh baca info lanjut di entri ya. 

Sebelum kita masuk ke dalam topik utama, Cheryl akan kongsikan 3 jenis jeragat yang dialami oleh semua orang. Mahu tahu apa jenis jeragat tersebut? Kena lah baca sampai habis hihi.

Jenis-jenis Jeragat

Jeragat terbahagi kepada 3 jenis iaitu :

1. Melasma

Jeragat melasma ini selalunya akan muncul di bahagian muka terutamanya bahagian pipi ataupun dahi namun ada juga yang muncul di bahagian badan yang lain seperti abdomen. Dikatakan ianya berpunca disebabkan oleh perubahan hormon ketika kehamilan akibat daripada pengambilan pil hormon.

2. Sunsport 

Jeragat jenis ini pula disebabkan terlalu terdedah dengan cahaya matahari. Pigmentasi jenis sunsport ini selalunya akan muncul di bahagian muka dan juga tangan.

3. Post-Inflamation Hyper-pigmentation

Jeragat jenis ini pula dipercayai disebabkan oleh kecedaraan yang berlaku atas kulit kita.

Cara Untuk Mengatasi Jeragat dengan Suplemen Shaklee. 


Suplemen Shaklee ataupun makanan tambahan boleh membantu mengurangkan ataupun menghalangkan pigmentasi daripada terus berlaku secara semulajadi dengan menstabilkan hormon dan memperbaiki sel kita.

Cheryl cadangkan suplemen ini untuk mengatasi masalah jeragat iaitu:

Gla Complex

Pengedar Shaklee Sabah - 0149517442
Gla Complex untuk menstabilkan hormon

Gla Complex membantu untuk menstabilkan hormon agar penghasilan melanin dapat dikawal. Seperti yang kita ketahui, penghasilan melanin yang berlebihan akan menyebabkan berlakunya pigmentasi. Cheryl cadangkan untuk mengambil Gla Complex untuk menyeimbangkan hormon, memandangkan  hormon kita merupakan pengaruh besar dalam penghasilan pigmentasi.


CoQTrol-Plus

Ianya mempunyai CoQ10 yang bertindak sebagai pelindung kulit semulajadi daripada sinaran uv. CoQ10 ini sebenarnya ada di luaran permukaan kulit kita. Ianya sangat diperlukan untuk membekalkan tenaga kepada sel-sel yang rosak agar dapat pulih dan sihat kembali.

Pengedar Shaklee Sabah - 0149517442
Bertindak sebagai "pelindung sinaran uv" yang boleh ditelan
Jika kita adalah orang yang jenis malas sapukan muka dengan krim yang mengandungi SPF atau pelindung daripada sinaran uv, boleh lah telan sebiji CoQTrol-Plus ini. Kebolehan suplemen ini untuk melindungi kita daripada sinaran uv boleh membantu kita untuk memiliki kulit yang bebas jeragat.

Sustained Release Vitamin C 

Secara khususnya vitamin c juga terdapat di lapisan epidermis dan dermis kulit kita.
Vitamin c juga berfungsi sebagai antioksidan yang boleh menghalang radikal bebas ke atas kita. Pengambilan vitamin c ini sememangnya boleh membantu kita untuk mengatasi masalah pigmentasi yang disebabkan oleh sinaran uv.

Pengedar Shaklee Sabah - 0149517442
Membantu menghalang dan mencegah pigmentasi.
Selain daripada pengambilan suplemen, pemilihan produk penjagaan muka yang sesuai juga sangat penting untuk mengatasi masalah pigmentasi. Berita baik Shaklee baru sahaja melancarkan skincare terbaru pada bulan Mac lalu iaitu YOUTH Skincare. 

Salah satu skincare yang terdapat dalam 
Ianya adalah skincare yang berasakan tumbuh-tumbuhan malah bebas daripada bahan kimia merbahaya. Dengan adanya SPF 50 tersebut, ia berfungsi untuk melindungi kulit kita daripada sinaran uv serta melembapkan kulit kita. Best atau tidak? Sambil lembapkan kulit sambil tu juga lindungi kulit kita daripada sinaran uv.

Semoga perkongsian Cheryl hari ini dapat membantu kamu semua. Hubungi saya untuk menentukan keperluan suplemen bagi mengatasi masalah jeragat anda. 

Ada dua cara untuk mendapatkan produk Shaklee ini. Cara pertama adalah melalui pembelian E-Sell. Boleh klik gambar untuk membuat pembelian dengan sendiri.


Pengedar Bebas Shaklee Sabah 0149517442
Selepas pembelian, hubungi saya untuk mendapatkan cara dan jadual pemakanan yang berkesan.

Atau 


Hubungi 0149517442 atau klik link ini http://CherylJohnny.wasap.my ke whatsapp saya.


Love,
Cheryl Johnny
Trusted Shaklee Independent Distributor


No comments:

Post a Comment