Saturday, 21 April 2018

Penyebab Tumit Merekah Dan Cara Untuk Mengatasinya Dengan Berkesan

Hai semua. Hari ini pula Cheryl ingin kongsikan cara untuk menyelesaikan masalah tumit merekah. Rekahan tumit ini selalu terjadi kepada semua orang tidak kiralah muda atau pun berumur, ianya tidak mengira usia.

Pengedar Shaklee Sabah 0149517442

Tumit merekah ini akan menyebabkan sesiapa sahaja terutamanya perempuan malu untuk menggunakan selipar atau kasut tumit tinggi. Namun begitu, jangan risau kerana tumit merekah ini masih boleh diatasi sama ada menggunakan cara tradisional ataupun moden.

Ada beberapa faktor yang menyebabkan berlakunya tumit merekah ini. Antaranya ialah:

1. Kurang meminum air putih menyebabkan kulit menjadi kering dan bersisikalah akan menjadi keras hingga berlakunya rekahan tumit tersebut.

2. Berat badan yang berlebihan juga akan menyebabkan terjadinya rekahan. Hali ini kerana badan kita tidak mampu menampung berat badan kita. Oleh sebab itu, ibu mengandung selalu menghadapi masalah sebegini.

3. Design kasut yang bertumit tinggi juga akan menyebabkan masalah ini terjadi. Apabila kasut tumit tinggi dipakai terlalu lama maka tumit akan menjadi keras sehingga terjadi rekahan. Tidak memakai stokin semasa memakai kasut juga merupakan salah satu punca masalah ini terjadi.

Pengambilan Vitamin C membantu untuk mengelakkan hal ini daripada terjadi. Ada mengatakan bahawa tumit merekah juga disebabkan oleh kurangnya vitamin c dalam badan kita.

TESTIMONI VITAMIN C DAN HERBAL BLEND UNTUK TUMIT PECAH.


Pengedar Shaklee Malaysia 0149517442
Masalah tumit merekah selesai pengambilan vitamin c dan sapuan herbal blend.

Selain daripada menggunakan herbal blend sebagai krim untuk mengelakkan tumit menjadi semakin kering, pengambilan vitamin c secara konsisten juga telah membantu mempercepatkan proses penyembuhan tumit merekah.

Pengedar Shaklee Malaysia 0149517442
Herbal blend yang membantu untuk elakkan tumit sentiasa pecah.
Krim Herbal Blend ini adalah berasaskan herba-herba seperti Rosemary, Horse Chestnut Seed dan juga Sage Leaf. Ianya sesuai digunakan oleh semua lapisan umur termasuk bayi anda. Bebas daripada Paraben 

Ada dua cara untuk mendapatkan produk Shaklee ini. Cara pertama adalah melalui pembelian E-Sell. Boleh klik gambar untuk membuat pembelian dengan sendiri

Pengedar Shaklee Sabah 0149517442
Selepas pembelian hubungi saya untuk mendapatkan cara pemakaian dan pemakanan yang berkesan.

Atau

Hubungi 0149517442 atau klik link ini http://CherylJohnny.wasap.my ke whatsapp saya.


Love,

Cheryl Johnny

  • Trusted Shaklee Independent Distributor