Sunday, 22 April 2018

Petua Untuk Meningkatkan Kesuburan Suami Isteri Untuk Mempercepatkan Kehamilan

Petua Untuk Meningkatkan Kesuburan Suami Isteri Yang Mungkin Membantu Anda Untuk Mempercepatkan Kehamilan

Cepat atau lambat kehamilan isteri, ianya bergantung kepada kesuburan pasangan suami isteri tersebut. Kesuburan isteri bergantung kepada kemampuannya untuk mengeluarkan telur yang hanya akan keluar sekali sebulan ataupun satu kitaran haid. Telur ini akan keluar pada setiap 13 atau 14 hari jika isteri melalui kitaran haid yang teratur.

Pengedar Shaklee Malaysia - 0149517442

Untuk kesuburan suami pula ianya bergantung kepada kemampuannya menghasilkan sperm  yang sihat dan mempunyai jangka hayat yang panjang. Antara penyebab ketidaksuburan lelaki ialah pengambilan minuman alkohol, pemakaian seluar dalam yang ketat ataupun sendat dan hormon yang tidak stabil.

Namun begitu masih ada jalan yang boleh dilaksanakan oleh pasangan untuk meningkatkan kesuburan mereka. Tip-tip yang perlu dilakukan oleh pasangan ialah seperti yang berikut.

Petua Meningkatkan Kesuburan Suami


1. Minum Air Putih Yang Cukup

Ada mengatakan bahawa pengambilan air yang cukup setiap hari dapat membantu meningkatkan kesuburan dan kesihatan sperma.

2. Berhenti Merokok 

Ada mengatakan bahawa Merokok dapat merosakkan kualiti sperm. Ianya akan mempengaruhi kelajuan sperm untuk berenang sampai ke telur. Suami harus mencuba untuk berhenti merokok supaya penghasilan vitamin c dalam badan tidak terjejas sehingga menyebabkan kualiti sperm terjejas.

3. Amalkan Buah Yang Tinggi Dengan Vitamin C

Amalkan buah-buahan yang tinggi dengan kandungan vitamin c seperti oren dan juga betik. Buah yang tinggi dengan vitamin c dikatakan boleh membantu meningkatkan kualiti sperm. Pastikan buah-buahan dicuci dengan bersih ya. Mahu buah dan sayur bersih? Jom cuba Basic H Shaklee pencuci yang selamat dan bebas daripada bahan kimia merbahaya.

Petua Meningkatkan Kesuburan Isteri


1. Pastikan berat badan sentiasa terkawal

Ada mengatakan bahawa berat badan yang berlebihan akan mempengaruhi pengeluaran telur. Oleh itu para isteri amatlah digalakkan untuk mendapat berat badan yang ideal.

2. Jaga Pemakanan Harian

Para isteri digalakkan untuk mengambil makanan yang bernutrisi dan elakkan makanan yang tidak sihat seperti makanan ringan, makanan segera dan minuman berkabonat. Antara nutrisi yang penting untuk para isteri ialah vitamin c, asid folik dan juga B complex.

3. Lakukan senaman 

Senaman bukan sahaja baik untuk mengekalkan kesihatan anda tapi juga membantu para isteri untuk mendapatkan berat badan yang ideal.

Tingkatkan Kesuburan Suami Isteri Dengan Set Kesuburan Shaklee. 


Antara pengambilan nutrisi yang penting untuk meningkatkan kesuburan ialah Multivitamin, Vitamin E, Vitamin C dan juga Asid Folik.

Set kesuburan Shaklee adalah seperti berikut Vitalea, B Complex with Acid Folic, Vitamin C, Vitamin E, GLA Complex dan Zink.


Pengedar Shaklee Malaysia 0149517442
Full Set Kesuburan Shaklee

Anda boleh ikthiar dengan amalkan suplemen yang penting untuk tingkatkan kesuburan. Jom kita lihat apa pengguna yang berjaya hamil ini katakan tentang Set Kesuburan Shaklee.

Set bajet kesuburan untuk suami ialah Vita E ataupun CoqTroll-Plus dan isteri pula GLA Complex dan juga B Complex.
Pengedar Shaklee Malaysia 0149517442
Testimoni Kesuburan 1

Tidak perlu tunggu lama, berjaya hamil sudah 6 minggu bila usaha + rezeki. Cepat sangat bertindak katanya. Syukur dapat membantu customer untuk tingkatkan kesuburan. Berjaya hamil tau!

Pengedar Shaklee Malaysia 0149517442
Testimoni Kesuburan 2 - Berjaya hamil lagi 😍

Bukan kesuburan sahaja dapat ditingkatkan tapi ibu juga kini miliki kulit lebih flawless dan berseri selepas pantang. Paling penting baby pun lebih sihat.

Pengedar Shaklee Malaysia 0149517442
GLA Complex membantu menyeimbangkan hormon.

Jika anda mengalami masalah ketidaksuburan dan period tidak teratur, saya boleh membantu kamu melalui konsultasi dan cara pemakanan yang berkesan produk Shaklee ini. Rahsia pemakanan vitamin khas untuk Customer Cheryl sahaja.

Ada dua cara untuk mendapatkan produk Shaklee ini. Cara pertama adalah melalui pembelian E-Sell. Boleh klik gambar untuk membuat pembelian dengan sendiri


Pengedar Shaklee Malaysia - 0149517442
Selepas pembelian hubungi saya untuk mendapatkan jadual dan cara pemakanan yang berkesan.Atau 

Hubungi 0149517442 atau klik link ini http://CherylJohnny.wasap.my ke whatsapp saya.Love,
Cheryl Johnny
Trusted Shaklee Independent Distributor