Saturday, 26 May 2018

3 Langkah Mudah Untuk Mengatasi Insomnia

Insomnia adalah masalah yang berkaitan dengan hal tidur iaitu sukar untuk tidur pada waktu malam. Antara faktor yang boleh menyebabkan insomnia berlaku ialah stress, kerisauan yang melampau, terlalu banyak berfikir, salah makan ubat dan juga terlalu tidur pada waktu pagi.

Hari ini Cheryl akan kongsikan 3 langkah muda yang boleh kita laksanakan untuk atasi masalah insomnia ini. Jom kita baca

1. Letakkan Hp di tempat yang jauh.

Cheryl sangat setuju dengan langkah ini sebab Cheryl sendiri lambat tidur sebab seronok bermain hp, macam "ketagih". Kalau boleh jauhkan segala gajet elektronik dan bersihkan minda kita daripada hp kita.

Jika ada bunyi atau lampu notification pada hp, pasti akan timbul keinginan untuk bermain hp semula. Lepas tu sampai pagi tidak akan tertidur. So lepas kita boleh pindahkan hp kita jauh daripada tempat tidur kita.


2. Jangan Minum Minuman Berkafein

Seperti yang kita semua tahu, minuman berkafein boleh menyebabkan kita terjaga. Kita tidak akan rasa mengantuk, sebab hormon tidur kita sudah terganggu.

Mahu tahu apa terjadi pada tubuh badan kita apabila kita minum setiap satu gelas kopi? Boleh klik entry ini "Ketahui Kesan Pengambilan Segelas Kopi Yang Kita Minum"

Pastikan kita hindari minum berkafein jika ingin tidur awal ya supaya insomnia tidak menyerang kita lagi.

3. Tetapkan Waktu Tidur Dan Waktu Bangun

Elakkan tidur dalam tempoh masa yang lama pada waktu pagi sebab ini juga boleh menyebabkan kita tidak dapat tidur pada waktu malam. Tetapkan waktu tidur dan juga waktu bangun selama seminggu secara konsisten supaya badan kita terbiasa dengan habit ini.

Bila sudah terbiasa maka kita tidak akan struggle lagi untuk tidur pada waktu malam.

Atasi Insomnia Dengan Suplemen Shaklee.Ostematrix - Menenangkan sraf dan melegakan stress. Kandungan Magnesium yang terdapat dalam Ostematrix membantu untuk keadaan tekanan dan merehatkan saraf dan otot kita.

B-Complex - Mengandungi 8 vitamin B lengkap dan biotin yang membantu untuk melegakan stress dan keresahan.

Ada dua cara untuk mendapatkan produk Shaklee ini. Cara pertama adalah melalui pembelian E-Sell. Boleh klik gambar untuk membuat pembelian dengan sendiri melalui debit kad ataupun kredit kad.


Hubungi 0149517442 atau klik link ini http://CherylJohnny.wasap.my untuk terus ke aplikasi whatsapp saya.

Love,Cheryl JohnnyTrusted Shaklee Independent Distributor

No comments:

Post a Comment