Thursday, 10 May 2018

Petua Untuk Mengatasi Masalah Kelimumur Secara Semulajadi

Hai semua. Hari ini Cheryl mahu kongsikan cara untuk mengatasi kelimumur. Dari kecil memang Cheryl mengalami masalah rambut ya. Sangat perit yang tak bestnya tu bila Cheryl sahaja yang mengalaminya, tapi abang dan adik lain pula tidak

Set Hair Care Shaklee - 0149517442

Memang banyak cara yang Mama saya lakukan untuk atasi masalah rambut tu dan syukur bila masalah tersebut selesai. TAPI bila umur semakin meningkat kelimumur pula datang menyerang. Tidak best tau.

Sebab tu Cheryl ingin kongsikan cara untuk atasi masalah kelimumur ni yang Cheryl pernah lakukan dulu. Jom kita baca 

Limau 

Percaya atau tidak limau sangat membantu untuk atasi masalah kelimumur ni tau dan Cheryl sendiri pun pernah buat juga hehe. Rupanya penggunaan limau ini memang sudah diamalkan secara turun-temurun. Boleh gunakan apa jenis limau yang kamu suka. 

Set Hair Care Shaklee - 0149517442

1. Ambil atau petik seberapa banyak biji limau yang cukup untuk kepala kita.

2. Belah limau tersebut dan perah air limau tersebut keatas kepala kita. Pastikan seluruh kepala kita terkena ya dan paling penting kawasan kepala yang mempunyai banyak kelimumur.

3. Urut kulit kepala kita agar air limau tersebut cepat merebak ke setiap kawasan kepala kita. Sesudah itu biarkan ianya selama 5 minit.

4. Bilas dengan air bersih (selepas bersih boleh cuci dengan shampoo juga)

Memang best tau sebab rambut rasa macam ringan lepas tu kulit kepala pun segar saja dan kurang berminyak. Memang sangat membantu sebab dalam masa terdekat tu, kelimumur pun makin kurang penghasilannya. 

Cuba tau, jangan tidak cuba. Semoga bermanfaat kepada kita semua. Jumpa lagi di next entry! 😘Love,
Cheryl Johnny
Trusted Shaklee Independent Distributor


No comments:

Post a Comment