Monday, 7 May 2018

Tips Penting Untuk Si Manja Belajar Puasa

Mengajar si kecil untuk belajar berpuasa bukanlah sesuatu yang mudah kan? Tapi bila kita ajar anak puasa dengan yang betul, mesti si kecil berasa seronok kan? Hari ini Cheryl mahu kongsikan beberapa tips penting untuk si manja yang sedang belajar puasa. Pada entry lepas Cheryl ada kongsikan "Tips untuk kekal bertenaga pada bulan Ramadhan bagi orang dewasa". Boleh klik entry tersebut untuk info lanjut ya.

Pengedar Shaklee Malaysia - 0149517442

Untuk memastikan si kecil tetap bertenaga semasa bulan puasa, ibu bapa perlu memastikan si maja mendapat makanan yang seimbang. Antara merupakan jenis makanan yang penting semasa berpuasa, jom kita lihat.

Makanan Berserat.

Pasti akan ada anak-anak yang tidak suka untuk bersahur dengan makanan berat kan? Tapi jangan risau sebab kita masih boleh bekalkan anak-anak dengan makanan yang berkhasiat dan berserat. Kenapa makanan jenis ini sangat penting? Supaya si manja tetap bertenaga dan membantu si kecil untuk kenyang lebih lama. Bukan itu sahaja tau, serat juga membantu untuk melancarkan penghadaman anak anda. 

Cheryl cadangkan MealShakes untuk anak anda kerana ianya mengandungi serat dan ia membekalkan vitamin dan mineral yang boleh memenuhi keperluan seharian walaupun pada hari berpuasa. Ianya amatlah mudah untuk disediakan, hanya bancuh sahaja. Tidak memerlukan kerja yang banyak kan?

Begitu juga dengan Peformance Drink yang sesuai diminum semasa sahur ataupun berbuka.

Kenapa MealShakes Penting Untuk Anak Anda Pada Bulan Puasa?

  • Membekalkan si kecil 19 jenis vitamin dan mineral penting.
  • Membekalkan 9 jenis asid amino yang sangat diperlukan oleh anak anda.
  • Mempunyai kandungan serat dan kalsium yang tinggi.
  • Tinggi dengan kandungan kalsium
  • Rendah glisemik indeks.

Kenapa Performance Drink Penting Untuk Anak Anda Pada Bulan Puasa?

Performance Drink ini membantu untuk mengelakkan badan kita daripada kehilangan banyak air ketika berpuasa. Sebab tu PD ini boleh meminimakan kekurangan air dalam badan kita. 

Pengedar Shaklee Malaysia - 0149517442
Beli 2 dan nikmati 10% diskaun.

Ia bukan untuk orang dewasa sahaja ya. Anak-anak kecil yang yang baru belajar berpuasa juga boleh meminumnya. Ianya membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.

Pasti anak kecil tetap bertenaga bila dibekalkan dengan MealShakes dan Performance Drink kan? Semangat terus untuk berpuasa.

Jom dapatkan sekarang daripada saya. 

Pengedar Shaklee Malaysia - 0149517442
Beli Dua mana-mana set dan nikmati 10% diskaun
Pengedar Shaklee Malaysia - 0149517442
Promosi Shaklee pada bulan ini. Jimat! Jimat! Jimat!

Ada dua cara untuk mendapatkan produk Shaklee ini. Cara pertama adalah melalui pembelian E-Sell. Boleh klik gambar untuk membuat pembelian dengan sendiri


Hubungi 0149517442 atau klik link ini http://CherylJohnny.wasap.my ke whatsapp saya.

Love,
Cheryl Johnny
Trusted Shaklee Independent Distributor