Tuesday, 1 May 2018

Tips Untuk Kekal Bertenaga Pada Bulan Puasa

Hai semua. Bulan Ramadhan sudah dekat kan? Hahh sebab tu Cheryl ingin kongsikan tips-tips untuk kekal bertenaga walaupun pada bulan puasa.

Pengedar Shaklee Sabah - 0149517442


Jom kita baca apa langkah yang perlu kita amalkan.


1. Minum Banyak Air

Ehhh! Apa ni? Kan hari berpuasa, apa hal pula minum banyak air? Sabar kamu ya. Hehe maksud cheryl disini ialah minum air seliter atau secukupnya sebelum kita mula berpuasa dan seliter lagi selepas kita berbuka. Hal ini membantu untuk mengelakkan kita daripada mengalami dehidrasi.

2. Makan Makanan Yang Tinggi Kandungan Serat

Kenapa harus pilih makanan sebegini? Supaya ia akan membuat kita rasa kenyang lebih lama. Sebaliknya pula, elakkan lah memakanan benda-benda manis sebab makanan jenis begini akan menyebabkan kita cepat lapar. 

3. Pastikan Dapat Rehat Yang Cukup

Hahh ini pun paling penting ni kan kawan-kawan. Mahu bertenaga pada esok hari, tidur atau rehat yang cukup itu sangat penting. 

Elakkan ridur lewat malam sebab besok pun kena awal bangun kan untuk Sahur? Tidur lebih awal maka bertenaga lagi anda pada hari esok.

4. Makan Sebiji Kurma Semasa Sahur

Sebiji kurma setiap hari semasa sahur akan memberikan tenaga semasa kita sedang berpuasa.

Kekal Bertenaga Di Bulan Puasa Dengan Shaklee.


Pengedar Shaklee Sabah - 0149517442
Promosi bulan ini 😍

ESP


ESP atau  mengandungi kandungan serat yang tinggi untuk membekalkan tenaga kepada badan kita. ESP juga membantu kita untul elakkan gastrik perut kerana melindungi perut atau hakisan daripada asid hidroklorik dalam perut kita.

Meal Shakes

Seperti ESP, Meal Shakes juga mempunyai kandungan serat yang tinggi dan ianya sangat sesuai diambil oleh semua terutamanya kepada anak-anak yang baru belajar berpuasa.

Performance Drink

PD mempunyai rasa oren yang menyegarkan dan membantu mengelakkan kita daripada dehidrasi. Oleh kerana kandungan bendalir dan elektrolit tersebut. PD juga membantu kita untuk kekal bertenaga sepanjang masa.

Cinch Shake

Cinch Shake memberi rasa kenyang yang lebih lama malah menjaga otot kita walaupun kita berpuasa.


HIMPUNAN TESTIMONI




Pengedar Shaklee Sabah - 0149517442

Pengedar Shaklee Sabah - 0149517442

Pengedar Shaklee Sabah - 0149517442

Pengedar Shaklee Sabah - 0149517442

Pengedar Shaklee Sabah - 0149517442

Pengedar Shaklee Sabah - 0149517442


Mighty Gem Set ini sesuai dan boleh diambil oleh semua keluarga termasuklah suami dan anak-anak. 

Ada dua cara untuk mendapatkan produk Shaklee ini. Cara pertama adalah melalui pembelian E-Sell. Boleh klik gambar untuk membuat pembelian dengan sendiri



Hubungi 0149517442 atau klik link ini http://CherylJohnny.wasap.my ke whatsapp saya.

Love,
Cheryl Johnny
Trusted Shaklee Independent Distributor