Friday, 1 June 2018

3 Petua Untuk Kecilkan Liang Pori Terbuka

Pori-pori adalah liang yang mengeluarkan minyak dan peluh dan setiap kita pastinya memiliki saiz liang pori yang berbeza.


Terdapat 20, 000 liang pori terdapat pada muka kita. Bayangkan kalau 20, 000 liang pori pada muka kita semuanya besar-besar belaka, pasti keyakinan kita untuk berjumpa dengan orang lain akan terjejas kan?

Baca juga : " 3 Faktor Liang Pori Terbuka Berlaku "


Ada 3 petua yang Cheryl akan kongsikan hari. Jom kita lihat setiap petua berikut.

1. BERSIHKAN MUKA DARIPADA SEBARANG MEKAP SEBELUM TIDUR

Kebanyakan wanita sentiasa lalai untuk membersihkan muka daripada sebarang mekap sebelum tidur terutamanya acara yang dihadari berlangsung pada waktu malam.

Pengedar Shaklee Sabah - 0149517442
Cuci muka 2 atau 3 kali sehari sudah memadai iaitu pada waktu pagi dan juga waktu malam untuk mengelakkan liang pori tersumbat sehingga menyebabkan jerawat tumbuh dan liang pori semakin membesar.

2. GUNAKAN MASKER PADA SETIAP MALAM

Masker bukan sahaja dapat membantu mengecilkan liang pori tetapi juga membantu untuk mengekalkan kelembapan kulit muka kita.

Pengedar Shaklee Sabah - 0149517442

Boleh pilih sama ada mahu menggunakan mask DIY ataupun mask yang kita boleh dapat daripada kedai seperi Watson, Guardian dan macam-macam lagi.

3. LAKUKAN STIM MUKA

Stim muka membantu untuk menyingkirkan bakteria yang terdapat dalam muka kita sekaligus dapat mengecilkan liang pori muka kita.

Pengedar Shaklee Sabah - 0149517442

Pastikan kita membilas muka kita dengan air yang bersih selepas sesi stim muka selesai.

Baca juga : " Kebaikan Set Kecantikan Premium Shaklee "


Bila sudah tahu cara untuk kecilkan liang pori makin senang lah tugas kita lepas ni kan? Boleh sudah kita amalkan petua ni nanti.

Semoga bermanfaat untuk kita semua. Jumpa lagi di next entry! 😘


Love,
Cheryl Johnny
Trusted Shaklee Independent Distributor